Kosten Relatietherapie en Gezinstherapie

Kosten

Kosten Relatietherapie en Gezinstherapie

De kosten voor relatietherapie en gezinstherapie (systeemtherapie) bedragen EUR 110,- per 60 minuten. Het zakelijke tarief is gelijk, maar hierop wordt 21% btw doorberekend.

Vergoeding vanuit de aanvullende verzekering

Sinds 2013 wordt relatietherapie niet meer vergoed vanuit de basisverzekering. Deze vorm van therapie valt niet onder de eerstelijns psychologische zorg of de generalistische basis ggz. De kosten van voor therapie zijn voor eigen rekening.

Voor andere vormen van therapie is er vaak deels vergoeding mogelijk vanuit de aanvullende verzekering. Op de site van de NVPA (beroepsvereniging voor gespecialiseerde psycho sociaal therapeuten) vindt u een overzicht van zorgverleners en hun vergoedingen.

Mijn ervaring is dat het inschakelen van Gezinstherapie of Relatietherapie een drempel kan zijn, die men steeds eerder durft te nemen. Tijdig hulp inroepen is over het algemeen gunstig voor het therapieverloop.

Het intakegesprek duurt 1,5 uur. De eerste 30 minuten van het intakegesprek is een kennismaking en is kosteloos.

Een afspraak afzeggen kan uiteraard, maar laat het dan niet later dan 24 uur van tevoren weten. Bij afzegging binnen 24 uur zal het volledige bedrag in rekening worden gebracht.

Op dit moment is er geen wachttijd (bijgewerkt op 24 december 2019).

Meer weten over de therapie? Neem gerust contact op.