Kosten

Kosten Systeemtherapie

De kosten voor systeemtherapie bedragen EUR 110,- per 60 minuten. Het zakelijke tarief is gelijk maar hierop wordt 21% btw doorberekend. 

Sinds 2013 wordt relatietherapie niet meer vergoed vanuit de basisverzekering. Deze vorm van therapie valt niet onder de eerstelijns psychologische zorg of de generalistische basis ggz. De kosten van voor therapie zijn voor eigen rekening.

Vergoeding psycho sociale zorg vanuit de aanvullende verzekering

Als systeemtherapeut val ik onder psychosociale zorg in de aanvullende verzekering onder de noemer complementaire zorg of alternatieve zorg/geneeswijzen. Er is hierdoor vaak deels vergoeding mogelijk vanuit de aanvullende verzekering. Op de site van de NVPA (beroepsvereniging voor gespecialiseerde psycho sociaal therapeuten) vindt u een overzicht van zorgverleners en hun vergoedingen. Het is altijd verstandig om even navraag te doen bij uw verzekeraar of u in aanmerking komt voor vergoeding.

Mijn ervaring is dat het inschakelen van Gezinstherapie of Relatietherapie een drempel kan zijn, die men steeds eerder durft te nemen. Tijdig hulp inroepen is over het algemeen gunstig voor het therapieverloop.

Het intakegesprek duurt 1,5 uur. De eerste 30 minuten van het intakegesprek is een kennismaking en is kosteloos.

Een afspraak afzeggen kan uiteraard, maar laat het dan niet later dan 24 uur van tevoren weten. Bij afzegging binnen 24 uur zal het volledige bedrag in rekening worden gebracht.

Er is op dit moment geen wachtlijst (bijgewerkt op 28 november 2023).

Meer weten over de therapie? Neem gerust contact op.

BTW nr:  NL002102979B96  I