Therapeut

Therapeut

Mijn naam is MARTINE KRAMER (1980) en ik ben werkzaam als systeemtherapeut (Relatietherapeut en Gezinstherapeut).

In 2016 heb ik mijn eigen praktijk HPGR – Amsterdam opgericht, aan de Herengracht 527, Amsterdam. Mijn verlangen was om een werkomgeving te creëren waarbij mensen zich geen nummer voelen en rust en ruimte ervaren om hun verhaal te doen. Ik ben waakzaam op mijn eigen agenda omdat ik graag wil dat er genoeg ruimte is om mensen te ontvangen.

Ik ben sinds 2002 in de jeugd en geestelijke gezondheidszorg werkzaam. Mijn werk was binnen de instelling waar ik werkzaam was gericht op behandeling van kinderen en jeugdigen tussen de 0 en 18 jaar, waarbij ik veel contact had met met jongeren, ouders en gezinnen. Deel van mijn taken was ook gezinnen begeleiden in de thuissituatie.

Na het afronden van de post academische opleiding Systeemtherapie in 2015, aan het Lorentzhuis, ben ik werkzaam als gezinstherapeut en relatietherapeut. De post-academische opleiding die ik heb gevolgd, voldoet aan de vereisten van de Nederlandse Vereniging voor Relatie en Gezinstherapie (NVRG), waarbij ik ben aangesloten en ik BIG geregistreerd ben. Ik aangesloten bij de beroepsvereniging voor gespecialiseerde psychosociaal therapeuten, de NVPA . Ik ben basis geregistreerd EFT relatietherapeut en aanvullend getraind individueel EFT therapeut. Ook ben ik getraind in Gottman Method relatietherapeut, level 2.

Ervaringen Relaties

“We hebben veel aan de sessies gehad. Dank daarvoor!”

“Dank voor alle inzichten die je ons hebt gegeven.”

Ervaringen Gezinnen:

“Martine is heel rustig, kan goed luisteren en vriendelijk. Ze geeft goede tips en aanwijzingen maar laat je zelf ook actief meedenken wat voor jezelf en gezin goede oplossingen kunnen zijn. Ze is erg aardig en positief naar ons zoontje geweest. Ze kijkt naar wat hij kan en waar hij goed in is. En liet onze zoon zelf aangeven wat hij veranderd wilde hebben en hoe we dat aan zouden kunnen pakken. Met een klein beetje sturing liet ze hem blijken dat hij dit zelf had bedacht waardoor het uitwerken voor hem makkelijker was. We zijn heel blij met de hulp die ze heeft gegeven.”

“Ze weet de pijnpunten te vinden, ze is helder, blijft zichzelf in gezinsdynamiek, neutraal. Ze volgt haar inzicht zodat er soms verrassende wendingen komen in gesprek. Met aandacht en begrip voor ons allen en vooral voor onze dochter dat vonden wij fijn.”

“Martine werkt met haar hart.”

Ervaringen Jongeren:

“Ik bewonder echt aan je dat je bij alles ook een positieve kant ziet.”

“Bedankt voor de motivatie, steun en uw enthousiasme. Dat was erg aanstekelijk.”

Ervaringen Collega’s:

“Martine kijkt altijd net even verder dan haar neus lang is en is daarin eerlijk en oprecht, zonder de ander daarin tekort te doen.”
“Therapeut Martine ziet veel en legt snel verbanden.”
“Ze is betrokken bij haar werk als persoon.”
“Ik heb veel bewondering voor jouw respect voor mensen en hoe je begaan bent met iedereen.”
“Je bezit liefdevolle betrokkenheid en creatieve, humorvolle kracht.”

Herengracht Praktijk vindt kwaliteit belangrijk. Uw mening is hierin van waarde. Wil u uw ervaring delen? Klik dan op onderstaande knop.

Deel hier uw ervaring